
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. W. Witosa w Nawojowej w roku szkolnym 2018/19 ogłasza nabór na:
BEZPŁATNE KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE
DLA OSÓB PEŁNOLETNICH:
po Zasadniczej Szkole Zawodowej, Gimnazjum ,8-letniej Szkole Podstawowej ,uczniowie Szkoły Ponadgimnazjalnej- w kwalifikacjach:
1. Sporządzanie potraw i napojów - T06 - w zawodzie kucharz
2. Prowadzenie produkcji rolniczej - R03 - w zawodzie rolnik
3. Prowadzenie produkcji pszczelarskiej - R04 - w zawodzie pszczelarz
4. Wykonywanie usług kelnerskich - T 09 - w zawodzie kelner
Zapisy tylko do 14 lipca 2018 w sekretariacie szkoły
informacje tel. 18 4457076
PERSPEKTYWY -Ranking Techników 2018
OGROMNY SUKCES-Zespółu Szkół Ponadgimnazjalnych im.W.Witosa w Nawojowej
w Rankingu Techników 2018
Jak co roku Perspektywy przeprowadzają analizę wyników szkół w Polsce.
NASZA SZKOŁA ZAJĘŁA :
1 MIEJSCE W POWIECIE NOWOSĄDECKIM a 2 miejsce uwzlędniając Nowy Sącz i całą sądeczyzne
5 MIEJSCE W WOJEWÓDZTWIE MAŁOPOLSKIM
27 MIEJSCE W POLSCE
96 miejsce-W RANKINGU SZKÓŁ OLIMPIJSKICH W POLSCE
linki:
http://www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=3746:
Nowe kierunki w ZSP im.W.Witosa w Nawojowej i szkołach powiatowych-15 grudnia odbyło się Posiedzenie Powiatowej Rady Rynku Pracy. Wzięli w nim udział m.in. starosta nowosądecki Marek Pławiak i wicestarosta Antoni Koszyk oraz dyrektorzy szkół ponadgimnazjalnych.Naszą szkołę reprezentowali dyrektor mgr Michał Bulzak i wicedyrektor mgr inż. Anna Bartusiak.Członkowie Rady zapoznali się z sytuacją na rynku pracy, którą omówiła wicedyrektor Powiatowego Urzędu Pracy Małgorzata Wnęk. Zostały też przedstawione zmiany w podziale środków na realizację programów zatrudnienia i plan szkoleń osób bezrobotnych na 2018 r.Rada wydała pozytywną opinię dotyczącą wprowadzenia nowych kierunków kształcenia w dwóch szkołach powiatowych. W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Nawojowej planuje się utworzenie Branżowej Szkoły I Stopnia z klasą wielozadaniową, a w technikum wprowadzenie kierunków: technik informatyk, technik weterynarii i technik hotelarstwa.
Strona 1 z 3