Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Wincentego Witosa w Nawojowej

  • ZSP
  • 2
  • 3
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

29 maja klasa ID Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowała prezentację
i degustację potraw europejskiej kuchni w ramach projektu nr
2018-1-PL01-KA102-048087, realizowanego z funduszów programu Erasmus+ Kształcenie i szkolenie zawodowe.

 

 

 

 

Zaproszeni goście i młodzież mieli szansę spróbowania aż 12 potraw różnych kuchni, m.in. węgierskiej, hiszpańskiej, włoskiej, greckiej czy francuskiej. Wśród potraw pojawiły się: gulasz węgierski, porkolt, tortilla, gazpacho, panacotta, crostini, sałatka grecka i inne.

 Nad młodzieżą przygotowującą potrawy i dekorację stołu czuwały panie Anna Wilk i Elżbieta Zaczyk-Jasińska.

 

 

NASZE ATUTY