Następna lasa na praktyce zawodowej w Anglii - Portsmouth w 2019 r
Praktyka zawodowa w Anglii - Portsmouth
29 maja klasa ID Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowała prezentację
i degustację potraw europejskiej kuchni w ramach projektu nr 2018-1-PL01-KA102-048087, realizowanego z funduszów programu Erasmus+ Kształcenie i szkolenie zawodowe.
Kolejny projekt w ramach programu Erasmus+: Kształcenie i szkolenia zawodowe//akcja1 - Mobilność edukacyjna, Wyjazdy uczniów i kadry edukacyjnej dobiega końca.Tym razem 20-osobowa grupa młodzieży klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych odbyła dwutygodniowy staż zawodowy w Portsmouth w Wielkiej Brytanii w okresie: 17 września 2018 – 28 września 2018 roku. Projekt „Praktyka w brytyjskich restauracjach” nr 2018-1-PL01-KA102-048087 realizowany był we współpracy z brytyjskim partnerem IBD Solutions, który zapewnił naszym uczniom odpowiednio dobrane miejsca stażu na terenie miasta Portsmouth.
Lista zakwalifikowanych do udziału w projekcie ‘Praktyka w brytyjskich restauracjach’
Kolejna grupa uczniów naszej szkoły ma szansę na zdobycie wyjątkowych doświadczeń zawodowych w ramach praktyk zagranicznych. Tym razem 20 osób klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych poszerzać będzie swoje kompetencje zawodowe i językowe w ramach projektu nr 2018-1-PL01-KA102-48087 pt.: ‘Praktyka w brytyjskich restauracjach’
realizowanym przy wsparciu programu Unii Europejskiej Erasmus+ : Kształcenie i szkolenia zawodowe//akcja1 - Mobilność edukacyjna, Wyjazdy uczniów i kadry edukacyjnej.
Dwutygodniowe praktyki odbywać się będą w Porstmouth w Wielkiej Brytanii w terminie 16-29 września 2018 roku.
Załącznik: lista zakwalifikowanych
W ramach projektu Erasmus + pt. "Praktyka w brytyjskich restauracjach"nr 2018-1-PL01-KA102-048087
20-osobowa grupa uczniów naszej szkołykierunków gastronomicznych
odbywała staż w malowniczym mieście Portsmouth w Wielkiej Brytanii.
Rekrutacja do projektu ‘Praktyka w brytyjskich restauracjach’
W ramach projektu nr 2018-1-PL01-KA102-48087 pt.: ‘Praktyka w brytyjskich restauracjach’ realizowanym przy wsparciu programu Unii Europejskiej Erasmus+ : Kształcenie i szkolenia zawodowe//akcja1 - Mobilność edukacyjna, Wyjazdy uczniów i kadry edukacyjnej planowana jest zagraniczna praktyka uczniów klas Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego.
Dwutygodniowy staż realizowany będzie w Porstmouth/Wielka Brytania w dniach 16.09.2018 – 29.09.2018 przy współpracy z IBD Solutions Limited. Podczas stażu uczniowie zdobędą nowe doświadczenie zawodowe, poszerzą umiejętności w zakresie kuchni europejskiej i kompetencje językowe. Praktyki odbywać się będą w odpowiednio dobranych zakładach gastronomiczne na terenie Portsmouth. W ramach czasu wolnego planowana jest jednodniowa wycieczka do Londynu.
Projekt jest w 100% dofinansowany z programu Erasmus+ (m.in. podróż, zakwaterowanie, wyżywienie, przygotowania, kieszonkowe)
DOKUMENTY DO POBRANIA W ZAŁĄCZNIKU: